11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaUn tânăr împușcat în Kiev a mers cinci zile pe jos până în România

Un tânăr împușcat în Kiev a mers cinci zile pe jos până în România

Un tânăr, de 25 de ani, din Ucraina, a ajuns cu răni împușcate la Spitalul din Sighetul Marmației, informează Antena3.

El era din Turkmenistan și lucra ca și taximetrist în Kiev.

La sfârșitul săptămânii trecute, a fost împuscat în braț și în picior, în timp ce era în mașina sa.

În apropiere de Kiev, bărbatul a primit ajutor la un centru de sănătate improvizat, acolo unde medicii ucrainieni au reușit să îi extragă gloanțele și l-au pansat. De frica însă, acesta a decis să își continue drumul spre România. 

După un drum de cinci zile de mers pe jos sau cu mașini de ocazie, victima a ajuns în vama din Sighet. În tot acest timp, nimeni nu i-a schimbat pansamentul.

Directorul medical al spitalului din Sighetul Marmației, dr. Cristian Brad, spune că bărbatul a fost luat din vamă de Ambulanță, avea rănile infectate, dar acum este în siguranță, la Secția de chirurgie. 

Frigul și epuizarea de pe drum îi trimit pe unii refugiați în camerele de urgență a spitalelor din orașele situate la granița cu România.

Din prima zi de război și până acum, 25 de ucrainieni, femei și copii cu febră, au primit ajutor de la medicii din Spitalul Sighetul Marmației. 

În urmă cu patru zile, guvernul a adoptat un ordin prin care toată asistența medicală oferită refugiaților din Ucraina este gratuită.

Reprezentați ai OMS sunt așteptați și ei, în acest sfârșit de săptămână în vămile din nordul țării.   

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS