17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaPortavionul Charles de Gaulle, trimis pentru a proteja România, Polonia și țările baltice

Portavionul Charles de Gaulle, trimis pentru a proteja România, Polonia și țările baltice

Portavionul francez Charles-de-Gaulle a fost poziţionat într-o zonă din estul Mării Mediterane pentru o misiune în sensul „descurajării” Rusiei, a anunţat joi seară ministrul francez al Forţelor Armate, Florence Parly.

Portavionul francez, care era utilizat în Misiunea antiteroristă „Clemenceau”, a părăsit Ciprul şi va fi poziţionat într-o zonă din estul Mării Mediterane, pentru a fi bază a „misiunilor NATO de recunoaştere”, a declarat Florence Parly, conform postului BFMTV.
Invitată joi seara la televiziunea franceză BFMTV, Florence Parly a anunțat că portavionul, care era folosit pentru lupta împotriva terorismului din zona Cipru, „s-a deplasat spre România”, potrivit site-ului televiziunii.

Avioanele care vor decola de pe Charles-de-Gaulle, în Mediterana, vor zbura în direcția nord „spre teritoriul României, unde vor avea capacitatea de a observa și de a descuraja”, a precizat ministrul francez. Ea a explicat că astfel de misiuni aeriene nu sunt o noutate de la începutul crizei din Ucraina.

„Din 24 februarie, am trimis avioane de vânătoare și de aprovizionare din Franța exact pentru a efectua acestei misiuni de protecție în beneficiul statelor baltice”, a explicat aceasta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS