11.7 C
Craiova
duminică, 26 martie, 2023
Știri de ultima orăRazboi UcrainaCorturi, alimente și asistență medicală pentru refugiați pe aeroportul din București

Corturi, alimente și asistență medicală pentru refugiați pe aeroportul din București

Peste 1.000 de locuri în corturi încălzite, alimente şi servicii medicale gratuite sunt puse la dispoziţia refugiaţilor din Ucraina la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, a anunţat vineri Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), citată de Agerpres.

„Pentru a facilita tranzitul unui număr tot mai mare de repatriaţi şi refugiaţi din Ucraina, CN Aeroporturi Bucureşti a luat măsuri suplimentare pentru acomodarea acestora. În acest sens, CNAB a finalizat, în seara zilei de 3 martie a.c., instalarea şi dotarea a două corturi de mari dimensiuni în parcarea din faţa aerogării Plecări a Aeroportului Internaţional Henri Coandă.

Acestea sunt încălzite şi asigură un minim confort pentru pasagerii care urmează să se îmbarce pe zborurile de repatriere care se derulează constant în aceste zile.

Capacitatea corturilor depăşeşte 1.000 locuri şi acestea sunt accesate în special de către grupurile mari de repatriaţi. Aceste locuri se adaugă celor din zonele de aşteptare dedicate din interiorul terminalului, totalul ridicându-se la peste 1.500″, informează CNAB într-un comunicat.

Centru de informare non-stop în aeroport

Potrivit sursei citate, întreaga activitate a fost sprijinită de reprezentanţi ai Prefecturii Ilfov, care a asigurat provizii (sandviciuri, fructe, apă) pentru refugiaţi şi repatriaţi.

În plus, Reţeaua de sănătate Regina Maria a pus la dispoziţie, într-un program de voluntariat umanitar, o caravană medicală care asigură atât echipamente şi personal medical cât şi teste PCR gratuite pentru refugiaţi şi pentru repatriaţii din Ucraina, dacă aceste teste sunt necesare pentru călătorie.

Alimente şi apă, pentru toţi cei din corturi, au fost furnizate şi de Ambasada Nigeriei în România.

În continuare, în aerogara Plecări, funcţionează non-stop un centru de informare cu voluntari vorbitori de limba ucraineană care oferă sprijin, informare şi traducere pentru refugiaţi şi repatriaţi.

Întreaga activitate de asistare a refugiaţilor şi repatriaţilor este susţinută, printr-un program de voluntariat umanitar, de personalul CN Aeroporturi Bucureşti, precum şi de sindicatele din companie.

Numai în ziua de 3 martie, prin Aeroportul „Henri Coandă” au trecut 3.000 de repatriaţi pe zboruri charter, cărora li se adaugă un număr important de refugiaţi şi repatriaţi pe curse de linie, numărul acestora fiind în creştere, se menţionează în comunicatul CNAB.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS