10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaCentrala nucleară Energodar, bombardată de ruși. Incendiul a fost stins

Centrala nucleară Energodar, bombardată de ruși. Incendiul a fost stins

Centrala nucleară Zaporojie din Ucraina era în flăcări, astăzi dimineață. Un incendiu a izbucnit la centrala nucleară Energodar din Zaporijie, în urma unor atacuri ale forțelor ruse.

Ucraina a transmis că nu au fost înregistrate creșteri ale nivelului de radiații. Situația este în continuare monitorizată.
Luptele au încetat în apropierea centralei nucleare Zaporojie și nivelurile radiațiilor sunt în prezent normale, în timp ce incendiul declanșat în urma tirurilor efectuate de ruși continua să se manifeste, vineri dimineața, a declarat Andrii Tuz, un purtător de cuvânt al centralei.

Potrivit acestuia, centrala nu a suferit daune critice. În prezent, o singură unitate din șase este funcțională.

Tuz a confirmat însă că luptele au produs pagube.

„Mai multe echipamente tehnice au fost lovite”, a spus el pentru CNN.

„La orele 06:20 (04:20 GMT) focul (…) a fost lichidat”, a anunţat Serviciul de urgenţă ucrainean pe contul său de Facebook, termen ce înseamnă că focul a fost stins şi de asemenea orice reizbucnire a lui.

Echipele de intervenţie au anunţat înainte că trupele ruse le împiedică să stingă un incendiu declanşat în urma unui bombardament asupra centralei de la Zaporojie, cea mai mare din Europa, pentru ca mai apoi să anunţe că li s-a permis accesul la locul incendiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS