24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaPutin: Operațiunea din Ucraina se desfășoară conform planului. Militarii ruși acționează ca niște „adevărați eroi”

Putin: Operațiunea din Ucraina se desfășoară conform planului. Militarii ruși acționează ca niște „adevărați eroi”

În urmă cu puțin timp, președintele Vladimir Putin a avut un discurs, după Consiliul de securitate în care era de așteptat să declare legea marțială.  

Vladimir Putin a anunțat joi seară că guvernul va recompensa familia fiecărui soldat mort în Ucraina cu 7 milioane de ruble (circa 58.000 de euro astăzi – n.red.) El a susținut că au fost atinse obiectivele de până acum ale ”operațiunii speciale” – așa cum denumește Rusia războiul pe care l-a declanșat împotriva Ucrainei.

El a continuat să acuze Ucraina de presupus ”nazism”, fără să prezinte vreo probă, și a susținut că Rusia e amenințată cu ”armele nucleare” – exact opusul realității, dat fiind că Putin însuși a ordonat armatei ruse să pună arsenalul nuclear în alertă.

„Dragi tovarăşi, operaţiunea militară se desfășoară conform programului, toate sarcinile trasate au fost îndeplinite cu succes”, a afirmat liderul rus. El a adăugat că familiile militarilor ruși care au murit pe front în Ucraina vor primi de la stat „7 milioane de ruble, plus compensații lunare”.

„Militarii noştri luptă ca să nu ne ameninţe nimeni cu arme nucleare la graniţa noastră“

„Militarii noştri luptă pentru Rusia, luptă pentru pace în Donbas, pentru demilitarizarea şi denazificarea Ucrainei, luptă ca să nu ne ameninţe nimeni cu arme nucleare la graniţa noastră. Suntem mândri cu militarii noştri. Vom face totul să le ajutăm familiile, copiii”, a adăugat acesta.

El s-a ridicat apoi de pe scaun si i-a rugat pe ruşii care îl urmăresc să ţină alături de el un moment de reculegere pentru soldaţii căzuţi pe front.

Liderul rus a menţionat ca ruşii si ucrainenii sunt un singur popor.

Putin a acuzat armata ucraineană că îi folosește pe civili drept „scuturi” în fața trupelor ruse.

„Neonaziştii încearcă să se folosească de scuturi umane civile. În mai multe localitaţi s-au întâmplat asemenea lucruri. Numai naziştii pot luptă în felul acesta, au fost foarte brutali cu populaţia locală. Facem tot ce e posibil să ne asigurăm ca nu sunt victime”, a declarat liderul de la Kremlin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS