10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaMinistrul ucrainean de externe: Rușii pregătesc o operațiune sub steag fals pentru a da vina pe Ucraina

Ministrul ucrainean de externe: Rușii pregătesc o operațiune sub steag fals pentru a da vina pe Ucraina

Ministrul ucrainean de externe, Dimitri Kuleba, a avertizat joi că există semnale potrivit cărora rușii pregătesc o operațiune sub steag fals prin care să își atace propriul teritoriu pentru ca mai apoi să dea vina pe Ucraina.

Într-o postare pe Twitter, Kuleba spune că Rusia ar putea recurge la o operațiune sub steag fals, în condițiile în care această țară își îndreaptă propriile rachete staționate în Ucraina spre teritoriul rusesc, conform Digi24.

„Rapoarte îngrijorătoare: Rușii ar fi îndreptat mai multe sisteme de lansare de rachete din satul rusesc de frontieră Popovka spre propriul teritoriu”, a scris Kuleba.

„Ne temem că ar putea fi pregătită o operațiune cu steag fals pentru a acuza Ucraina”

„Cunoscând natura barbară a acțiunilor rusești, ne temem că ar putea fi pregătită o operațiune cu steag fals pentru a acuza Ucraina”, a adăugat acesta.

„Acum, Lavrov acuză Ucraina că împiedică evacuarea civililor“

Într-o altă postare, Kuleba scrie că „tactica de război barbară a Rusiei este de a se folosi de suferințele civililor provocate chiar de ea. Acum, Lavrov acuză Ucraina că împiedică evacuarea civililor. Spuneți-i șefului dumneavoastră să oprească bombardarea nediscriminatorie a orașelor ucrainene. Arătați lumii că Rusia este serioasă în privința negocierilor”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS