12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaAutoritățile franceze au confiscat un iaht deținut de oligarhul rus Igor Sechin

Autoritățile franceze au confiscat un iaht deținut de oligarhul rus Igor Sechin

Autoritățile franceze au confiscat miercuri noapte un iaht deținut de oligarhul rus Igor Sechin, directorul general al gigantului petrolier de stat Rosneft, a anunțat Ministerul de Finanțe de la Paris, potrivit CNN.

„Mulțumim lucrătorilor vamali care ajută la impunerea sancțiunilor UE împotriva apropiaților guvernului rus”, a transmis ministrul francez al finanțelor, Bruno Le Maire, într-un tweet.

Iahtul, numit „Amore Vero” (Dragoste Adevărată) a sosit pe 3 ianuarie în portul La Ciotat de pe Coasta de Azur, la Marea Mediterană, și urma să plece pe 1 aprilie.

„Amore Vero” este un iaht de 85,5 metri lungime, construit în 2013, cu o capacitate de 14 oaspeți

„Amore Vero” este un iaht de 85,5 metri lungime, construit în 2013, cu o capacitate de 14 oaspeți, găzduiți în 7 cabine, dintre care una „master” și două VIP, potrivit site-ului specializat Superyacht Times. Ambarcațiunea este dotată cu piscină, iar interiorul a fost desenat de Alberto Pinto, potrivit Oceancoyacht.

Igor Sechin este al doilea oligarh rus care rămâne fără iaht

Igor Sechin este al doilea oligarh rus care rămâne fără iaht, după ce miliardarul rus Alisher Usmanov a fost sancționat în același fel: unul dintre bunurile sale prețioase – iahtul Dilbar, lung de 156 de metri și evaluat la aproape 600 de milioane de dolari – a fost confiscat de autoritățile germane în orașul nordic Hamburg.

Este cea de-a opta zi a războiului din Ucraina, iar atacurile armatei rusești continuă

Este cea de-a opta zi a războiului din Ucraina, iar atacurile armatei rusești continuă. Noi explozii au avut loc peste noapte în Kiev și în Herson, în timp ce sirenele anti-aeriene au răsunat în multe alte orașe. Autoritățile ucrainene au confirmat că Herson și zona din jur sunt sub controlul armatei ruse. Șeful administrației regionale le-a cerut locuitorilor să rămână în casă, pentru că rușii sunt peste tot în oraș și sunt periculoși. Iar primarul spune că întâmpină dificultăți uriașe în a aduna morții și a-i înmormânta, precum și cu livrarea alimentelor și a medicamentelor. Orașul-port Mariupol de la Marea Azov, foarte important din punct de vedere strategic, este înconjurat de trupe rusești.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS