24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaMalta a decis să suspende acordarea „paşapoartelor de aur” pentru cetăţenii ruşi şi belaruşi

Malta a decis să suspende acordarea „paşapoartelor de aur” pentru cetăţenii ruşi şi belaruşi

Guvernul din Malta a decis miercuri să suspende până la noi ordine acordarea pentru cetăţenii ruşi şi belaruşi a „paşapoartelor de aur”, documente de şedere sau de cetăţenie emise investitorilor străini, informează AFP.

„Din cauza evoluţiilor recente”, autorităţile malteze competente „au suspendat, până la o nouă notificare, procesarea cererilor de la cetăţenii Federaţiei Ruse şi ai Belarusului” pentru a obţine documente de şedere.

Niciuna dintre personalităţile vizate de sancţiunile occidentale nu se află în prezent nici pe lista solicitanţilor

Malta precizează, de asemenea, că niciuna dintre personalităţile vizate de sancţiunile occidentale nu se află în prezent nici pe lista solicitanţilor de documente şi nici pe cea a persoanelor care au obţinut unul în trecut, conform HotNews.

La Valletta a introdus un sistem ce permite străinilor să obţină un paşaport maltez, deci al unei ţări din Uniunea Europeană, în schimbul investiţiilor în ţară, o practică controversată, fiind suspectată că încurajează corupţia şi spălarea banilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS