22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaLocuitorii unui oraș ucrainean au construit baricade în fața tancurilor rusești

Locuitorii unui oraș ucrainean au construit baricade în fața tancurilor rusești

Enerhodar este orașul unde a fost construită cea mai mare centrală atomică din Europa, în ceea ce privește capacitatea instalată, iar locuitorii săi, în procent de 61,69% din populație, sunt de naționalitate rusă, conform recensământului din 2001, informează G4Media.

Asta nu i-a împiedicat însă să-i anunțe pe militari că nu îi vor lăsa să intre în oraș. Au făcut o delegație, le-au transmis mesajul militarilor, iar apoi au început să ridice baricade, scrie agenția de presă ucraineană Interfax.

Potrivit primarului Dimitro Orlov, trupele ruse au ajuns din nou la punctul de control de la intrarea în oraș, miercuri dimineața, dar locuitorii au decis să nu-i lase să intre.

Între cele două tabere, civili și militari, au avut loc discuții.

”Locuitorii i-au anunțat că nu îi vor lăsa să intre în oraș nici măcar un pas. Militarii au notat și au spus că vor raporta superiorilor lor. Următoarea întâlnire este la 15:00 în același loc. Dar totul se poate schimba în orice moment! Fiți pregătiți!”, spuse Orlov.

Enerhodar este localitatea ridicată în jurul centralei atomice Zaporojie, cea mai mare centrală nucleară din Europa în ceea ce privește capacitatea instalată.

Centrala a fost dată în folosință în 1984 și are 6 reactoare nucleare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS