16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaAlexei Navalnîi îi îndemnă pe ruși să protesteze împotriva războiului din Ucraina. „Putin nu e Rusia”

Alexei Navalnîi îi îndemnă pe ruși să protesteze împotriva războiului din Ucraina. „Putin nu e Rusia”

Mișcarea socială a liderului opoziției ruse întemnițat Alexei Navalnîi a făcut luni un apel public de nesupunere civilă, îndemnându-i pe oameni să protesteze împotriva invaziei Rusiei în Ucraina. Ulterior, cel mai aprig adversar politic al lui Vladimir Putin a scris miercuri dimineață pe twitter că „Putin nu este Rusia”.

Putin a declarat război Ucrainei și încearcă să facă lumea să creadă că Ucraina a fost atacată de Rusia, adică de noi toți. Dar nu este corect”, a transmis echipa lui Navalnîi, citată de Reuters.

„Trebuie să arătăm că nu sprijinim războiul. Fac apel la ruși să dea dovadă de nesupunere civilă. Nu tăceți”, a mai transmis echipa lui Alexei Navalnîi pe 28 februarie.

Miercuri dimineață, aceeași echipă care gestionează contul de twitter al opozantului Kremlinului a transmis un mesaj împărțit în doisprezece fragmente, prin care Alexei Navalnîi solicită proteste zilnice împotriva războiului în Rusia.

Alexei Navalnîi, cel mai proeminent adversar al președintelui rus Vladimir Putin, este închis deja de un an

Alexei Navalnîi, cel mai proeminent adversar al președintelui rus Vladimir Putin, este închis deja de un an de zile într-o închisoare de maximă siguranță, după ce în februarie 2021 s-a emis un ordin pentru executarea a 2 ani și 8 luni de închisoare pentru încălcarea condițiilor de eliberare condiționată, în timp ce era internat în Germania, unde era tratat pentru otrăvire cu un agent neurotoxic. Alexei Navalnîi a acuzat Kremlinul că l-a otrăvit.

Navalnîi, acuzat de „furtul” a 356 de milioane de ruble

Însă, în timp ce el se recupera în străinătate, în țară a fost acuzat de „furtul” a 356 de milioane de ruble (4,7 milioane de dolari), bani donați fundației sale, între timp desființată, autoritățile catalogând-o drept organizație „extremistă”. De-a lungul timpului, prin intermediul acestei fundații, Navalnîi a publicat mai multe investigații video explozive, multe din ele avându-l ca personaj central pe președintele Vladimir Putin.

În procesul care a început luna aceasta chiar în colonia penală în care este închis, situată în Pokrov, la 100 de kilometri est de Moscova, Navalnîi este acuzat de fraudă și sfidarea instanței de judecată.

Şi Iulia Navalnaia, soția lui Alexei Navalnîi, a publicat un mesaj despre războiul dintre Rusia și Ucraina

De asemenea, și Iulia Navalnaia, soția lui Alexei Navalnîi, a publicat un mesaj despre războiul dintre Rusia și Ucraina. Aceasta spune că „Putin nu este Rusia, iar țara nu vrea să bombardeze pe nimeni”.

Până acum, peste 6.000 de persoane au fost arestate pentru demonstrații antirăzboi în Rusia

Grupul OVD-Info care monitorizează protestele și arestările din Rusia a declarat că până acum peste 6.000 de persoane au fost arestate pentru demonstrații antirăzboi de când Rusia a invadat Ucraina pe 27 februarie, în ceea ce Putin a spus că este o operațiune specială de „demilitarizare” și „denazificare” a țării.

Ucraina și Occidentul au respins această justificare, numind-o drept o propagandă fără temei a Moscovei, iar realitatea din teren arată că armata rusă a atacat mai multe ținte civile în cele șapte zile de când a început războiul în Ucraina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS