24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaZeci de refugiaţi, cazaţi la Mănăstirea Dumbrava din judeţul Alba

Zeci de refugiaţi, cazaţi la Mănăstirea Dumbrava din judeţul Alba

Peste 50 de refugiaţi din Ucraina, printre care 21 de studenți egipteni, au ajuns azi-noapte la Mănăstirea Dumbrava. Spun că vor sta aici puţin timp, până când vor găsi mijloace de transport către casele lor sau către alte destinaţii europene, informează StirileProTV.

Refugiaţii vin din Kiev şi Harkov. După câteva zile de călătorie pe teritoriul cuprins de război, au reuşit să ajungă în România, unde au fost preluaţi de un convoi umanitar şi duşi la mănăstirea Dumbrava, din judeţul Alba. Cei mai mulți vor să plece în Gemania, Franţa, Italia sau Polonia.

O situaţie mai dificilă este a celor 21 de tineri egipteni studenți la Medicină, în Harkov, care au trăit un infern până să ajungă în România.

Cei peste 50 de refugiaţi au fost transportaţi de autoturisme ale unor voluntari din Cluj. Aceştia i-au preluat din vama Sighetu Marmaţiei şi i-au dus la mănăstire. Aici vor mai veni şi alţi refugiaţi, chiar şi copii de la un orfelinat din Ucraina.

Autorităţile se aşteaptă ca în următoarele zile numărul celor care vor căuta refugiu în ţara noastră să crească, iar atunci vor fi necesare toate spaţiile de cazare disponilbile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS