9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaVagoane suplimentare şi transport CFR gratis pentru refugiaţii ucraineni

Vagoane suplimentare şi transport CFR gratis pentru refugiaţii ucraineni

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat, marți, că garniturile CFR Călători au fost suplimentate cu vagoane pentru a asigura călătoriile gratuite pentru refugiații din Ucraina, informează Antena3.

„CFR sprijină și acum. S-au suplimentat toate garniturile de tren dinspre Suceava. Vin cinci garnituri de tren zilnic. 

Pe fiecare din aceste garnituri de tren s-au adăugat vagoane. În plus, oamenii circulă gratuit în România și vor circula în continuare pe tot parcursul acestor evenimente pe care, sigur, cu toții cred că ni le dorim să fie cât mai scurte, iar pacea să revină în Ucraina”, a spus Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor afirmă că pe distanţa Suceava – București și retur au fost introduse 10-12 vagoane în plus pe zi, iar pe relația Sighet – București, unu-două vagoane suplimentare.

De asemenea, el precizează că traficul de mărfuri a crescut în Portul Constanța.

„Noi facem acest transport gratuit, dar nu doar CFR. În Portul Constanța, traficul cu mărfuri care venea pe Odesa a fost schimbat pe Constanța, fiind situația în portul Odesa. 

Sunt în jur de șase-șapte mii de containere pe zi. Parte dintre ele sunt destinate Republicii Moldova, pentru că și Republica Moldova, parte din aprovizionare, o făcea de la Odesa. 

CNAIR-ul a făcut un culoar special pentru transportul acestor acestor containere din portul Constanța la Vama Albița. Și acest acest tip de transport este scutit de tot ceea ce înseamnă taxe de drum, de greutate și așa mai departe”, conchide Grindeanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS