24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaTraficanţii de persoane, printre voluntarii de la graniţa cu Ucraina

Traficanţii de persoane, printre voluntarii de la graniţa cu Ucraina

Drama refugiaţilor din Ucraina este speculată de traficanţii de persoane, atrag atenţia mai multe ONG-uri. În special tinerele ucrainence se pot trezi în situaţia în care românii care le oferă găzduire vor, de fapt, să profite de pe urma lor, sub umbrela solidarităţii, informează Observatornews

Nu sunt puse la îndoială bunăvoinţa sau dorinţa de a ajuta a românilor.

Din păcate, printre miile de voluntari care se află zilele acestea prin punctele de frontieră, este posibil să se fi strecurat şi persoane cu intenţii mai puţin bune, atrag atenţia mai multe ONG-uri. 

Profită de vulnerabilitatea refugiaţilor

Reprezentanţii acestor organizaţii amintesc că Ucraina şi România au printre cele mai puternice reţele de trafic de persoane din Europa şi spun că cel mai probabil reţelele din Ucraina şi-ar fi transferat deja în România victimele, care sub umbrela solidarităţii ar fi fost preluate de traficanţii de aici şi transferate mai departe către vestul Europei.

Cei care luptă împotriva traficului de persoane spun că autorităţile ar trebui să aibă o evidenţă clară a tuturor voluntarilor, care se oferă să ajute la frontieră, în special cu transport, pentru că refugiaţii sunt persoane vulnerabile, în special femei şi copii. 

De asemenea, autorităţile ar trebui să ştie cine pe cine transportă şi mai ales până unde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS