12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaRomii dintr-un sat din Ucraina ar fi furat un tanc rusesc

Romii dintr-un sat din Ucraina ar fi furat un tanc rusesc

Portalul Unian.net scrie despre o acțiune fără precedent a unor romi dintr-un sat aflat în sudul Ucrainei, care ar fi furat un tanc rusesc, informează Observatornews.

Localnicii din satul Liubimovka, din regiunea Herson, au declarat pentru Unian, agenţie independentă de ştiri din Ucraina, că mai mulţi romi ar fi sărit în ajutorul trupelor de apărare şi au furat un tanc al invadatorilor ruşi, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

„Regiunea Herson e în alertă. Romii au furat un tanc în satul Liubimovka. Repet. Romii. Tanc. Furat. De la ruşi”, a scris un localnic pe o reţea de socializare, conform UNIAN.

Ştirea despre modul în care localnicii reuşesc să saboteze planurile ruşilor vine după aceea că oamenii din Bahmaci au fost filmaţi aruncându-se în faţa tancurilor ruseşti ca să le oprească.

Tancurile ruseşti, ţinta localnicilor din Ucraina

De asemenea, în orașul Koriukivka din regiunea Cernihiv, zeci de localnici au oprit un tanc rusesc, forțându-i pe soldații ruși să se retragă. Oamenii s-au pus în fața vehiculului militar și au înaintat, plini de curaj, spre el.

Sâmbătă, un şofer ucrainean a filmat o scenă amuzantă cu soldaţii ruşi, care au rămas cu tancul în drum şi aşteptau să le trimită cineva combustibil pentru a putea înainta spre Kiev. Şoferul i-a întrebat dacă vrea să îi tracteze înapoi în Rusia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS