16.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaDelegația ucraineană a ajuns în Belarus pentru negocieri cu Rusia

Delegația ucraineană a ajuns în Belarus pentru negocieri cu Rusia

Negocierile dintre Rusia şi Ucraina sunt pe cale să înceapă la graniţa dintre Ucraina şi Belarus. Delegația ucraineană a ajuns pe teritoriul Belarusului, pentru discuții cu reprezentanții Federației Ruse, transmite Ziaruldegarda.md, citând Nexta Live.

Negocierile dintre Ucraina și Rusia urmează să aibă loc la Gomel, în Belarus. Potrivit ZN.UA , partea ucraineană va fi reprezentată de ministrul adjunct de externe Mykola Tochitsky.

Tochitsky este unul dintre principalii diplomați ucraineni, fostul șef al misiunii ucrainene în UE, care va participa la discuții.

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky s-a aratat sceptic că negocierile dintre Ucraina și Rusia vor avea rezultate.

„Nu prea cred în rezultatul acestei întâlniri, dar trebuie să încerce oricum, pentru că mai apoi, niciun cetățean al Ucrainei să nu aibă îndoieli că eu, în calitate de președinte, n-am încercat să opresc războiul, când a existat o șansă, chiar dacă nesemnificativă”, a spus el.

Negocierile urmează să înceapă la ora 11

Rusia este interesată să ajungă la un acord care să fie în interesul ambelor părţi la negocierile cu Ucraina, a declarat luni negociatorul rus Vladimir Medinski, în timp ce oficiali se pregătesc să se întâlnească la frontiera ucraineano-belarusă, transmite Reuters.

Delegațiile din Ucraina şi din Rusia se vor așeza la masa negocierilor începând cu ora 11.00.

„Nu este o amânare, întâlnirea va avea loc dimineaţă din cauza unei probleme logistice de partea ucraineană”, a spus o sursă citată de agenţia rusă de presă TASS.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui ucrainean, Serghei Nikiforov, a declarat duminică pentru portalul nv.ua că, din cauza măsurilor logistice complexe şi a necesităţii de a garanta siguranţa delegaţiei ucrainene, va mai dura câteva ore pentru ca aceasta să ajungă la locul întâlnirii.

Ambele țări au anunţat duminică că vor negocia în Belarus, un aliat ferm al Moscovei.

Ucraina a informat că va face acest lucru necondiţionat, la punctul de control Aleksandrovka (Belarus)-Vilcea (Ucraina), iar Minskul va fi responsabil pentru siguranţa delegaţiei ucrainene.

Anterior, Kievul a refuzat să se întâlnească cu delegaţia rusă la Minsk, din cauza implicării Belarusului în războiul împotriva Ucrainei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS