13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalRamona Chiriac va deschide lista la europarlamentare

Ramona Chiriac va deschide lista la europarlamentare

Ramona Chiriac va deschide lista la europarlamentare din partea alianţei PSD-PNL, a decis luni coaliţia de guvernare. Ramona Chiriac a fost numită șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, în 1 iulie 2021. Ea acționează ca reprezentant oficial al Comisiei Europene în România, sub autoritatea politică a președintei Ursula von der Leyen.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu a declarat la Antena 3 că decizia coaliţiei este ca aceasta să deschidă lista la europarlamentare. 

”A fost de acord cu propunerea noastră”, a comentat el, precizând că aceasta este o independentă, susţinută de cele două partide.

În privinţa candidaturii pentru Primăria Capitalei, coaliţia analizează încă toate variantele, inclusiv candidaţi separaţi PNL şi PSD.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, declara duminică, într-o emisiune televizată, că rezultatele sondajelor făcute de PNL şi PSD pentru desemnarea candidatului comun la Primăria Capitalei sunt gata. Liberalii i-au sondat pe Sebastian Burduja şi pe Ionuţ Lupescu, iar PSD pe Gabriela Firea şi Daniel Băluţă.

Citește și: Lansarea Studiului Economic 2024 pentru România

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS