20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalRevendicările din sistemul de sănătate vor fi analizate de o echipă de lucru

Revendicările din sistemul de sănătate vor fi analizate de o echipă de lucru

Revendicările din sistemul de sănătate vor fi analizate de o echipă de lucru formată din reprezentanți Sanitas și experți din Ministerul Finanțelor, Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, au participat la Consiliul Național al Federației Sanitas, prilej cu care au discutat despre revendicările personalului din sistemul de sănătate.

În urma acestei discuții, s-a decis crearea unei echipe de lucru din care să facă parte reprezentanți ai Federației Sanitas și experți din Ministerul Finanțelor, Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății, cu scopul de a analiza în reprezentantii Sanitas, Ministerul Sanatatiidetaliu problemele specifice fiecărui sector sanitar și fiecărei categorii profesionale din domeniul sănătății.

Reprezentanții Sanitas au apreciat deschiderea premierului Marcel Ciolacu pentru găsirea soluțiilor adecvate.

”Vrem să menținem un dialog onest și aplicat pentru fiecare problemă semnalată, pentru a asigura resursele de personal și finanțare de care sănătatea are nevoie, dar pentru a fi eficiente, măsurile trebuie să fie etapizate în funcție de urgență și de resursele pe care le avem la dispoziție.

Sistemul medical și sanitar din România trebuie să ajungă la parametrii optimi și să răspundă nevoilor și așteptărilor românilor. Din păcate, deficiențele acumulate în ani de zile nu pot fi corectate dintr-o dată. Cu un plan precum PNRR, cu acces la finanțări de la Banca Europeană de Investiții, România are o șansa unică de a redresa inclusiv sistemul medical, dar și de a-l pune pe un traseu normal care să nu mai poată fi deraiat. Dialogul permanent este soluția pentru ca problemele să fie corectate cât mai devreme”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Citește și: Premierul Marcel Ciolacu: Aprobăm în Guvern un set de măsuri convenite cu transportatorii și fermierii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS