32.3 C
Craiova
duminică, 21 iulie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalGuvernul a interzis prin OUG creșterile de salarii la bugetari decise de șefii instituțiilor de stat

Guvernul a interzis prin OUG creșterile de salarii la bugetari decise de șefii instituțiilor de stat

Guvernul a adoptat joi o ordonanță de urgență care le interzice șefilor de instituții de stat să le mărească salariile bugetarilor din subordine prin decizii administrative care nu au la bază o lege, potrivit unui comunicat al Executivului. G4Media a anunțat acest proiect în premieră.

Ordonanța de urgență prevede ca șefii autorităților/instituțiilor publice care au calitatea de ordonator de credite nu mai pot emite acte administrative prin care să stabilească drepturi de natură salarială suplimentare față de cele stabilite în legislația specifică în vigoare.

În plus, OUG stabilește și faptul ca instituțiile publice, indiferent de modalitatea de organizare și finanțare, nu vor mai putea raporta în categoria arierate eventualele drepturi de natură salarială, stabilite prin acte administrative emise de conducătorii acestora, suplimentare față de cele stabilite prin legislația specifică în vigoare și contribuțiile aferente acestora, sumele respective raportându-se în categoria plăți restante.

Eventualele provizioane înregistrate în contabilitate de instituțiile publice, pentru categoriile de datorii față de personal, reprezentând drepturi de natură salarială, stabilite prin acte administrative emise de conducătorii acestora, suplimentare față de cele stabilite prin legislația specifică în vigoare și contribuțiile aferente acestora, se anulează la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, mai arată comunicatul citat.

Citeşte şi: Planetariul din cadrul Secției de Științele Naturii a Muzeului Olteniei se va numi „Nicolaus Copernicus”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS