17.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalCiolacu acuză băncile că au crescut „artificial” comisioanele

Ciolacu acuză băncile că au crescut „artificial” comisioanele

Premierul Marcel Ciolacu acuză băncile de „lăcomie”, crescând „artificial” comisioanele pe fondul dezbaterii privind limitarea plăților în numerar. El a anunțat că va convoca săptămâna viitoare la Guvern o întâlnire cu specialiștii din Ministerul Finanțelor, BNR și cu reprezentanții IMM-urilor, băncilor și societății civile pentru a lua o decizie pe subiectul banilor lichizi.

„Lăcomia băncilor nu poate fi alimentată din dezbaterea privind banii cash! Este intolerabil să crești artificial comisioanele bancare!   Voi convoca săptămâna viitoare la Guvern o întâlnire cu specialiștii din Ministerul Finanțelor și BNR, dar și cu reprezentanții micilor întreprinzători, ai băncilor și ai societății civile pentru a lua o decizie pe subiectul banilor cash.

Nu voi renunța niciodată la lupta împotriva evaziunii. Și nu voi renunța să protejez românii de lăcomia unora care vor să facă bani cu orice preț!”, arată mesajul premierului Marcel Ciolacu pe Facebook, potrivit digi24.ro.

Reacția premierului vine după ce mai multe bănci au transmis deja clienților că urmează să opereze creșteri ale comisioanelor pentru operațiunile de retragere de numerar sau depunere de numerar la ghișee, plăți inter și intra-bancare (cele făcute la ghișeu).

”Te informăm că de la 1 ianuarie 2024 comisioanele vor fi modificate pentru operațiunile de depunere de numerar la ghișee și pentru alte operațiuni”, arată mesajul unei dintre bănci.

Măsura vine ca urmare a intrării în vigoare a legii privind limitarea numerarului în economie, o decizie controversată asumată de Guvernul Ciolacu.

Citeşte şi: Cutremur cu magnitudinea de 5,1 grade pe scara Richter a lovit insula Evia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS