14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalCiolacu propune ca UDMR să preia ministerele Energiei și Fondurilor Europene

Ciolacu propune ca UDMR să preia ministerele Energiei și Fondurilor Europene

Ciolacu propune ca UDMR să preia ministerele Energiei și Fondurilor Europene. Președintele PSD Marcel Ciolacu spune că social democrații vor ca UDMR să rămână la guvernare și propun ca formațiunea să preia Ministerul Fondurilor și Ministerul Energiei.

Acest lucru ar însemna schimbarea protocolului semnat în urmă cu un an și jumătate cu liberalii. Aceste două ministere ar fi trebuit să treacă de la PNL la PSD. UDMR ar fi păstrat ministerele Mediului și Dezvoltării. „Vrem să continuăm colaborarea cu UDMR”, a spus Ciolacu. El a spus că se va întâlni cu președintele PNL, Nicolae Ciucă, și UDMR, Kelemen Hunor, „cu propunerea ca UDMR să preia ministerele Energiei și Fondurilor Europene”, conform digi24.ro.

Se discută acum desprre „un acord politic pentru a crea o majoritate

Întrebat ce se va întâmpla cu protocolul semnat acum un an și jumătate, Ciolacu a spus că se discută acum despre „un acord politic pentru a crea o majoritate”.

„E o abordare nu neapărat pe ministere, ci în funcție de persoanele cele mai potrivite pentru a le conduce. O să am o discuție cu Nicolae Ciucă. Contextul de acum un an și jumătate era unul contextul de acum e altul”, a mai spus el.

Premierul Nicolae Ciucă ar urma să demisioneze mâine

Ciolacu nu a spus însă la cine ar urma să rămână Dezvoltarea și Mediul. Cele două ministere erau până acum la UDMR. Declarațiile președintelui PSD vin în condițiile în care premierul Nicolae Ciucă ar urma să demisioneze mâine, după ședința de Guvern, pentru ca Marcel Ciolacu să preia conducerea Guvernului. Rotația premierilor trebuia să se facă la sfârșitul lunii mai, dar a fost amânată din cauza grevei profesorilor.

Citeşte şi: Copil mort la bordul unui avion Turkish Airlines

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS