16.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNational(VIDEO) Klaus Iohannis, primit de preşedintele Republicii Singapore

(VIDEO) Klaus Iohannis, primit de preşedintele Republicii Singapore

-

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a început vizita de stat în Republica Singapore, vineri dimineaţa fiind primit la Palatul Prezidenţial Istana de omologul său, Halimah Yacob.

”Discuţii excelente cu preşedintele Republicii Singapore, Halimah Yacob, privind modalităţile de aprofundare şi extindere a relaţiilor noastre bilaterale, bazate pe aceleaşi valori şi principii”, a transmis şeful statului pe Twitter.

Ulterior, preşedintele Iohannis a avut şi o întrevedere cu prim-ministrul Republicii Singapore, Lee Hsien Loong.

Preşedintele Iohannis se află în aceste zile în Republica Singapore, după vizita oficială în Japonia.

Vizita în Singapore marchează intrarea relaţiei bilaterale într-o nouă etapă de dezvoltare

Vizita în Singapore marchează intrarea relaţiei bilaterale într-o nouă etapă de dezvoltare, aceasta fiind prima la nivel de preşedinte al României în această ţară, în ultimii 20 de ani, respectiv în contextul în care în anul 2022 au fost sărbătoriţi 55 de ani de relaţii bilaterale, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Obiectivul principal al acestei vizite este dinamizarea relaţiilor bilaterale, în acord cu potenţialul acestora, mai ales în plan economic-investiţional. Agenda vizitei de stat în Singapore cuprinde şi intensificarea cooperării în domeniile IT, educaţie, cercetare, securitate alimentară, conectivitate, securitate cibernetică şi înalte tehnologii, combaterea schimbărilor climatice şi tranziţia verde.

În materie de cooperare economică şi sectorială între România şi Singapore, pornind de la dinamica pozitivă a schimburilor comerciale în ultimii ani, inclusiv de la faptul că ţara noastră este al treilea mare furnizor din Uniunea Europeană de servicii IT în Singapore, interesul României vizează aprofundarea şi amplificarea acestui palier de colaborare, prin iniţierea de noi proiecte bilaterale, a mai menţionat sursa citată

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Un român și-a pierdut antebrațul în Italia, încercând să...

Un român și-a pierdut antebrațul în urma unei încercări...

ȘTIRI GdS