10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalPremierul Ciucă: „Admiterea în Spațiul Schengen a intrat pe ultima sută de metri!“

Premierul Ciucă: „Admiterea în Spațiul Schengen a intrat pe ultima sută de metri!“

Premierul Nicolae Ciucă a făcut declarații după votul de marți din Parlamentul European referitor la admiterea României în Schengen, spunând că rezoluția reconfirmă faptul că ”așteptările noastre de a adera la Schengen sunt justificate și legitime. Condițiile necesare sunt îndeplinite. Decizia ar trebui să fie luată”, a scris premierul pe Twitter.

Acesta a mai precizat, într-un mesaj pe Facebook, că votul covârșitor în favoarea cauzei României ”a venit pe fondul susținerii pe care o avem din partea Partidului Popular European, care are cel mai numeros grup de europarlamentari”:

”România a mai făcut încă un pas către admiterea în Spațiul Schengen: Parlamentul European a votat o rezoluție prin care cere Consiliului Uniunii Europene să aprobe intrarea țării noastre în spațiul de liberă circulație. Votul covârșitor în favoarea cauzei României a venit pe fondul susținerii pe care o avem din partea Partidului Popular European, care are cel mai numeros grup de europarlamentari.

La ultimul congres al PPE, ținut la Rotterdam, în iunie, delegația PNL a propus ca în rezoluția lucrărilor să fie inclusă și susținerea pe care grupul popularilor o acordă României în demersul de aderare la Schengen. Azi am văzut cât de important este sprijinul marii familii europene de centru-dreapta, din care PNL face parte. Admiterea în Spațiul Schengen tocmai a intrat pe ultima sută de metri!”, a scris premierul Ciucă, marți, pe Facebook.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS