8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentLigia Deca este noul ministru al Educației, decis în PNL

Ligia Deca este noul ministru al Educației, decis în PNL

Ligia Deca este noul ministru al Educației, decis în PNL. Aceasta este consiliera președintelui Klaus Iohannis pe probleme de educație.

Conform unor surse politice, în şedinţa BPN al PNL au fost doar două voturi de abţinere, restul voturilor fiind „pentru”.

Ligia Deca a fost numită în funcţia de consilier al preşedintelui Klaus Iohannis la Departamentul Educaţie şi Cercetare în decembrie 2019.

Ligia Deca, 40 de ani, este doctor în ştiinţe politice, titlu acordat în 2016 de Universitatea din Luxemburg, şi absolventă a unui program postdoctoral la New Europe College.  Ligia Deca a colaborat în calitate de expert cu instituţii precum Consiliul Europei şi Comisia Europeană. În 2014, a fost invitată să facă parte din Grupul de Experţi „Ştiinţa în educaţie” înfiinţat la iniţiativa Comisiei Europene, conform news.ro.

În perioada 2017-2020, a fost membru al Boardului Executiv al Comisiei Fulbright în România. Deca a fost numită Consilier de Stat în iunie 2015, iar în decembrie 2019 a fost numită în funcţia de Consilier al preşedintelui Klaus Iohannis la Departamentul Educaţie şi Cercetare.

Votul pentru Deca vine după ce Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS