16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNational(VIDEO) Rectificarea bugetară, aprobată de Guvern

(VIDEO) Rectificarea bugetară, aprobată de Guvern

-

Prima rectificare bugetară din acest an este una pozitivă și finanțează continuarea măsurilor guvernamentale de protejare a cetățenilor, a economiei românești și atragerea unui volum cât mai mare de fonduri europene, potrivit premierului Nicoale Ciucă.

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi proiectele de ordonanţă privind rectificarea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul acesta.

Veniturile bugetului general consolidat se majorează, pe sold, cu suma de 30.366,6 milioane lei, cheltuielile bugetului general consolidat se majorează, pe sold, cu suma de 33.016,0 milioane lei. Deficitul bugetului general consolidat se menține ca procent în PIB la același nivel în bugetul inițial, respectiv 5,84% din PIB.

Cheltuielile pentru investiții cresc cu 3,4 miliarde de lei, ajungând la 93,1 miliarde de lei, în creștere cu 0,1 puncte procentuale de la 6,7% din PIB la 6,8% din PIB.

Ministerele care vor primi bani în plus

Au fost suplimentate creditele bugetare pentru  Ministerul Finanţelor, Ministerul Muncii, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Energiei, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, Ministerul Justiţiei, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ministerul Public, Ministerul Economiei, Ministerul Educaţiei, Ministerul Sportului şi Academia Română.

În ședința de Guvern de astăzi va fi aprobat și un proiect de hotărâre prin care se propune majorarea bugetului total al schemei de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie. 

Într-o altă hotărâre, Guvernul va stabili valoarea ajutorului financiar în avans pentru depozitarea privată a cărnii de porc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:11

ȘTIRI GdS