17.3 C
Craiova
luni, 26 septembrie, 2022
Știri de ultima orăPoliticaNationalCiolacu anunţă o şedinţă a coaliţiei în care se va discuta despre preţurile la energie

Ciolacu anunţă o şedinţă a coaliţiei în care se va discuta despre preţurile la energie

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că marţi va avea loc o întâlnire a liderilor coaliţiei de guvernare în care se va discuta, în primul rând, despre preţurile la energie.

„Din punctul meu de vedere, nu e nicio tensiune în interiorul coaliţiei. Cred că prioritatea unu la toată lumea în acest moment este să găsim soluţiile cele mai bune pentru preţurile la energie. Sunt două componente clare, este această perioadă când energia este deja vândută şi să vedem abordarea pentru anul viitor, când încă 75% din energie nu este vândută.(…) Mai mult ca sigur că astăzi vom avea o întâlnire (a liderilor coaliţiei – n.r.)”, a spus Ciolacu, la sediul central al PSD, conform Agerpres.

Ministerul Energiei trebuie să vină cu nişte propuneri şi în privinţa energiei verzi

El a adăugat că trebuie găsită o soluţie pentru a opri „specula” de pe piaţa energiei, iar Ministerul Energiei trebuie să vină cu nişte propuneri şi în privinţa energiei verzi, unde statul român emite nişte certificate, iar energia verde produsă în România este exportată.

Ciolacu a menţionat că măsurile privind zona de energie trebuie adoptate de Guvern până pe 1 septembrie şi să fie aplicate pe o perioadă mai lungă, până în 2025.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS