2.8 C
Craiova
marți, 29 noiembrie, 2022
Știri de ultima orăPoliticaNationalPremierul își laudă echipa de miniștri în așteptata evaluare

Premierul își laudă echipa de miniștri în așteptata evaluare

Premierul Nicolae Ciucă afirmă că făcut evaluarea de etapă a membrilor Cabinetului pe baza a zece criterii obiective. „Stabilitatea echipei de miniştri” oferă garanţia că Executivul va acţiona în continuare „responsabil” pentru continuarea procesului de modernizare a României, spune premierul.
Nicolae Ciucă nu face vreo referire la vreo remaniere.

“În cele șapte luni, am asigurat cetățenilor noștri și economiei naționale garanții de securitate, în pofida riscurilor pe care le implică războiul de la graniță. Am acționat coordonat la nivelul Guvernului și Coaliției de Guvernare, în strânsă colaborare cu președintele României”, precizează Nicolae Ciucă într-un comunicat.

“În plan social, prin măsuri coerente și atent țintite, am venit cu o plasă de siguranță care să-i protejeze pe cetățeni. Creșterea prețurilor la produse de bază, carburanți și energie ar fi fost și mai acut resimțită în lipsa intervenției Guvernului. Împreună cu mediul privat ne-am asumat reducerea prețului la benzină și motorină și eliminarea acțiunilor speculative din piața carburanților”, adaugă șeful executivului.

Mediul privat

“Am încurajat mediul privat să mențină locurile de muncă și să creeze altele noi pentru a înlătura riscul șomajului. Am crescut salariul minim pe economie și am acordat facilități antreprenorilor să facă încă o majorare, oferind facilitatea suspendării impozitului și contribuțiilor, punctează Nicolae Ciucă.

“Din primele zile de mandat, am crescut pensiile și drepturile sociale, iar în această lună cei mai mulți dintre pensionari vor primi un sprijin financiar de 700 de lei care să-i ajute în această perioadă marcată de creșterea prețurilor.

Am majorat valoarea tichetelor de masă, a normei de hrană pentru pacienții din spital, iar pentru copiii și tinerii aflați sub protecția autorităților vom aloca fonduri mai mari destinate îngrijirii lor”, se mai arată în comunicatul Palatului Victoria.

“Suntem Guvernul care a alocat cel mai mare buget de investiții din ultimii 32 de ani, a crescut absorbția fondurilor europene cu 7% și pregătește mobilizarea a peste 90 de miliarde de euro fonduri europene”, precizează premierul.

“Am repus agricultura și industria alimentară între prioritățile Guvernului. Am sprijinit fermierii, maximizând potențialul agriculturii prin măsuri care urmăresc lanțul de producție până la procesare și comercializare”, subliniază Nicolae Ciucă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS