19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalMinisterul Justiției a trimis Guvernului cele două proiecte de lege de modificare a Codurilor penale

Ministerul Justiției a trimis Guvernului cele două proiecte de lege de modificare a Codurilor penale

Ministerul Justiției a trimis joi Guvernului pentru aprobare cele două proiecte de lege referitoare la Codurile penale, care pun în acord legislația cu Constituția României, așa cum a fost interpretată prin deciziile Curții Constituționale, potrivit unui comunicat al ministerului.

Este vorba despre proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum și a altor acte normative și proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum și pentru modificarea altor acte normative, conform HotNews.

Cele două proiecte de lege pot fi consultate aici

Cele două proiecte de lege au fost supuse dezbaterii publice prin publicarea acestora pe site-ul instituției

Potrivit Ministerului Justiției, cele două proiecte de lege au fost supuse dezbaterii publice prin publicarea acestora pe site-ul instituției în 27 iulie 2021, respectiv 2 septembrie 2021 și trimise CSM.

De asemenea, proiectele de lege au făcut obiectul unor consultări tehnice de lucru cu Comisia Europeană, în perioada aprilie-mai 2022.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS