5.1 C
Craiova
luni, 28 noiembrie, 2022
Știri de ultima orăPoliticaNational(VIDEO) Ciucă a amânat evaluarea miniștrilor până la sfârșitul lunii iunie

(VIDEO) Ciucă a amânat evaluarea miniștrilor până la sfârșitul lunii iunie

Premierul Nicolae Ciucă a amânat evaluarea planificată la 6 luni a miniștrilor din Guvern pentru sfârșitul lunii iuniei, pentru a putea finaliza țintele asumate din PNRR. De acestea depinde și evaluarea miniștrilor coordonatori de reforme.

„Astăzi se împlinesc 6 luni de când am preluat guvernarea. Este un prilej să putem să privim cu optimism către obiectivele pe care ni le-am asumat. Nu o să facem un bilanț astăzi, pentru că am convenit ca această activitate să aibă loc la sfârșitul lunii iunie, din motive și argumente cât se poate de obiective. Ne aflăm în plin proces de finalizare a jaloanelor și țintelor asumate pentru trimestrul al doilea și practic primul semestru al acestui an.

Am convenit la nivelul coaliției ca procesul de evaluare pe care îl asumasem pentru primele 6 luni de guvernare să fie prelungit până la sfârșitul lunii iunie, când fiecare dintre ministerele coordonatoare de reforme vor trebui să-și îndeplinească obiectivele asumate exact așa cum sunt ele prevăzute în documentele formale.

Aici vă rog să acordați atenția cuvenită, pentru că, așa cum a rezultat din ultima întâlnire a comitetului interministerial sunt în curs de derulare o serie de demersuri prin care până la sfârșitul acestei luni să putem să înaintăm prima cerere de finanțare.

Cererea de finanțare

Săptămâna viitoare, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va transmite cererea de finanțare către Bruxelles.

De cealaltă parte, până la sfârșitul lui iunie avem obligația să finalizăm cele 58 de apeluri din 69, ca atare este foarte important și de aceea am amânat această evaluare pentru finele lunii iunie, pentru că va depinde de îndeplinirea acestui obiectiv.

Este foarte important să transmitem mesajul de concentrare a întregii activități a guvernului pe realizarea și finalizarea întregului cadru procedural și a mecanismelor necesare, astfel încât să putem să accesăm fondurile alocate de către UE atât prin Cadrul Financiar Multianual cât și prin PNRR”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS