6.4 C
Craiova
sâmbătă, 4 februarie, 2023
Știri de ultima orăPoliticaNationalNicolae Ciucă a transmis președintelui propunerile de miniștri pentru Digitalizare și Fonduri Europene

Nicolae Ciucă a transmis președintelui propunerile de miniștri pentru Digitalizare și Fonduri Europene

Premierul Nicolae Ciucă a transmis președintelui Klaus Iohannis propunerile de nominalizare pentru Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. 

Pentru funcţia de ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene este propus Ioan Marcel Boloş, iar pentru funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării este propus Sebastian Burduja, conform Digi24.

Deputatul Sebastian Burduja, nominalizat pentru funcţia de ministru al Cercetării

Biroul Executiv al PNL a decis, pe 21 aprilie, nominalizarea deputatului Sebastian Burduja pentru funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi a lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Sebastian Burduja este consilier onorific al premierului Nicolae Ciucă. Sebastian Burduja este licențiat al Universității Stanford și absolvent al unui dublu-masterat la Harvard.

Marcel Boloș a mai deținut funcția de ministru al Fondurilor Europene

Marcel Boloș a mai deținut funcția de ministru al Fondurilor Europene în perioada noiembrie 2019 – decembrie 2020. Acesta a fost numit interimar al actualului portofoliu care gestionează PNRR și fondurile europene, după ce Dan Vîlceanu, bun prieten al lui Florin Cîțu, și-a dat demisia ca urmare a înlocuirii lui Cîțu de la fruntea partidului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS