34 C
Craiova
luni, 27 iunie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăPoliticaNationalKlaus Iohannis, la întâlnirea cu premierul belgian: Avem nevoie de un nou concept strategic al NATO

Klaus Iohannis, la întâlnirea cu premierul belgian: Avem nevoie de un nou concept strategic al NATO

Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi, la întâlnirea cu premierul belgian Alexander De Croo că ”avem nevoie de un nou concept strategic al NATO care să menționeze explicit că Rusia e principala amenințare la adresa NATO”.

Președintele a mai spus că ”avem nevoie de o apărare unitară pe flancul estic pentru a avea o descurajare mai eficace la Marea Neagră”.

Șeful statului i-a mulțumit premierului belgian pentru prezența militarilor belgieni în România

Șeful statului i-a mulțumit premierului belgian pentru prezența militarilor belgieni în România. ”Este o manifestare tangibilă a solidarității noastre”, a spus Alexander De Croo într-o conferință de presă comună la Cotroceni, potrivit G4Media.ro.

Un contingent de militari belgieni e desfășurat la baza Mihail Kogălniceanu în cadrul Forței de Răspuns a NATO, alături de alte forțe aliate. Această contribuție este parte a măsurilor NATO de consolidare a posturii de descurajare și apărare și a securității Flancului Estic al Alianței.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS