17 C
Craiova
vineri, 14 iunie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalTinerii așteptați să se înscrie în Programul oficial de Internship al Guvernului României

Tinerii așteptați să se înscrie în Programul oficial de Internship al Guvernului României

Guvernul României dă startul înscrierilor pentru Programul oficial de Internship, ediția a IX-a, care se va desfășura în perioada 11 iulie – 9 septembrie 2022.

150 de studenți și absolvenți ai formelor de învățământ din România și din străinătate vor putea să se familiarizeze cu specificul activității guvernamentale în cele mai importante instituții ale administrației publice centrale.

”Vă așteptăm în Programul de Internship al Guvernului să investiți  entuziasmul, creativitatea și elanul dumneavoastră tineresc în modelarea viitorului României. Veniți cu ceea ce vă doriți de la România de mâine, cu idei bune, ieșite din tipare, veniți cu dorința de mai bine pentru toți românii! Să construim o Românie în care tinerii să-și dorească să rămână. Vă aștept la Palatul Victoria!”, transmite premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Înscrierile au loc în perioada 11 aprilie – 10 mai 2022,  pe platforma www.internship.gov.ro, unde fiecare tânăr care aplică trebuie să-și creeze un profil de candidat în cadrul programului, urmând ca o comisie să analizeze dosarele și să organizeze interviuri în baza cărora se va face selecția celor care vor deveni interni.

Condiții de participare

Condițiile de participare sunt următoarele:

  • vârsta de 16 ani împlinită, dar nu mai mult de 27 de ani;
  • cetățenie română;
  • capacitate deplină de exercițiu;
  • cunoașterea limbii română, scris și vorbit;
  • cunoașterea a cel puțin unei limbi străine de circulație internațională;
  • cunoștințe în domeniul IT;
  • aplicantul nu este activ pe piața muncii;
  • aplicantul nu a absolvit anterior Programul Oficial de Internship al Guvernului României;
  • aplicantul îndeplinește condițiile generale prevăzute de Legea nr. 176/2018 privind internshipul, cu modificările și completările ulterioare.

Rezultatele se afișează pe 13 iunie

Candidaturile vor fi evaluate în perioada 11 mai – 10 iunie, iar rezultatele vor fi anunțate luni, 13 iunie, pe site-ul Secretariatului General al Guvernului.

Pe perioada Programului de Internship, internii vor beneficia de o indemnizație lunară echivalentă salariului minim pe economie, iar la final vor primi de la Secretariatul General al Guvernului un certificat care atestă stagiul de practică.

Din 2013, când a avut loc prima ediție, în Programul de Internship al Guvernului României s-au implicat peste 75 de ministere, autorități și agenții guvernamentale, aproximativ 1500 de tineri și au fost desfășurate peste 300 de evenimente la care stagiarii au participat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS