16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalFlorin Cîțu nu demisionează din fruntea PNL

Florin Cîțu nu demisionează din fruntea PNL

Florin Cîțu refuză să demisioneze din funcția de președinte al PNL, spun surse din partid pentru Știrile PRO TV. Acesta a avut o întâlnire cu liderii din partid, joi seară, la Vila Lac.

În acest caz, vineri va fi convocat Biroul Permanent Naţional, care include şi toţi liderii de filiale, iar duminică va avea loc Consiliul Naţional, forul care va convoca Congresul extraordinar. Congresul ar urma să aibă loc în 10 aprilie, au precizat surse liberale.

Favorit să preia șefia PNL, după înlăturarea lui Florin Cîțu, este chiar premierul Nicolae Ciucă.

Scrisoarea prin care i se cere preşedintelui PNL să se retragă de la şefia partidului a fost semnată de 42 de lideri din partid. Filiale care nu susţin demersul sunt Constanţa, Timiş, Gorj, Argeş şi Sectorul 3.

Deja, unii şi-au exprimat opţiunea pentru schimbarea conducerii şi în mesaje publice. Este vorba de liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru, care a vorbit despre un nou proiect politic pentru PNL, pentru 2024, de liderul PNL Buzău şi deputatul Ben Oni Ardelean. Miercuri, şi deputatul Robert Sighiartău afirma că este primarii din partid nu sunt mulţumiţi şi că este nevoie de o discuţie în interiorul partidului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS