16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalUSR vrea live-uri din Parlament pentru a garanta transparența

USR vrea live-uri din Parlament pentru a garanta transparența

USR a depus amendamente la propunerile de modificare a regulamentului Camerei Deputaților în sensul de a permite în continuare transmisiuni live sau desfășurarea de bannere, Dan Barna insistând că este nevoie de transparență în activitatea forului legislativ, iar incidentul provocat de reprezentantul AUR George Simion nu trebuie folosit pentru a bloca acest lucru și pentru a reveni la epoca Dragnea

Barna a spus că interzicerea transmisiunilor live din plen sau comisii sau afișarea bannerelor contravine principiului transparenței, acuzând actuala coaliție că se folosește de incidentul provocat de George Simion pentru a reveni la starea de dinainte de 2016, când românii nu știau ce se întâmplă în Parlamentul României, potrivit HotNews.

El a subliniat că atitudinea lui Simion trebuie sancționată, dar nu trebuie să ne întoarcem la metode din epoca Dragnea, când tot prin schimbări de regulament făcute de Nicolicea și Iordache au încercat să pună pumnul în gură opoziției.

Violența adusă pe scena politică este foarte nocivă și otrăvitoare pentru întreaga societate

Violența adusă pe scena politică de George Simion și de AUR este foarte nocivă și otrăvitoare pentru întreaga societate și servește de minune actualei puteri pentru a reduce la tăcere opoziția, care vine cu critici coerente și argumentate, cu soluții, nu cu pumni.

USR a condamnat dintotdeauna violența de orice fel și susține sancțiunile dure pentru manifestările violente, dar nu va vota un regulament care limitează transparența și libertatea de exprimare.

Conducerea Camerei Deputaților a decis să modifice regulamentul de funcționare

Conducerea Camerei Deputaților a decis, marți, să modifice regulamentul de funcționare, după ce ieri liderul AUR, George Simion, l-a bruscat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, care vorbea la tribuna Parlamentului.

Liderii grupurilor parlamentare PSD, PNL, UDMR și minorități au semnat un proiect de lege care propune modificarea regulamentului și vizează ședințele de plen, ședințele comisiilor de specialitate, dar și cele ale conducerii Camerei Deputaților.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS