10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalDacian Cioloș a amenințat că demisionează din USR

Dacian Cioloș a amenințat că demisionează din USR

Dacian Cioloș a transmis Biroului Național al USR un program de reforme și a amenințat cu demisia dacă nu va fi aprobat.

În replică, vicepreședintele Dan Barna îl acuză, într-un mesaj intern, că dinamitează partidul.

Răspunsul lui Dacian Cioloș a venit pe aceeași platformă internă: l-a acuzat pe Dan Barna că nu vine cu soluții, ci doar cu atacuri în presă.

Forul de conducere al USR este dominat de echipa lui Dan Barna, după congresul din octombrie anul trecut, ce a urmat fuziunii cu PLUS.

„A fost oarecum o surpriză în şedinţa de Birou Naţional, în sensul că preşedintele partidului, conform statutului, a prezentat un program al domniei sale, cu mai multe puncte de vedere legate de cum ar trebui făcute diverse modificări în cadrul structurii şi funcţionării partidului. Elementul însă surprinzător a fost: „Dacă nu votaţi acest program, eu îmi voi depune mandatul”. Ceea ce a fost într-adevăr o surpriză pentru colegii din Biroul Naţional, pentru că e preşedinte proaspăt ales, ne aşteptam să discutăm despre programul şi strategia USR pentru a confirma alternativa de partid de opoziţie consistent pe care o reprezentăm şi a fost cumva o reacţie surprinzătoare”, a declarat Barna, pentru Digi 24.

Dacian Cioloş intenţionează să supună votului programul său

Vicepreşedintele USR a menţionat că luni va avea loc următoarea şedinţă de Birou Naţional, în care Dacian Cioloş intenţionează să supună votului programul său. El a menţionat că în ultimele şedinţe ale Biroului Naţional propunerile privind politica USR au fost adoptate cu o largă majoritate.

În opinia sa, măsurile susţinute de Cioloş „sunt de neacceptat”, deoarece propunerile privind guvernul din umbră sau o serie de alte decizii ar urma să fie formulate de către experţi din afara partidului.

„De aceea e şi cumva o reacţie în momentul acesta în partid – propunerea vine să spună că trebuie să luăm oameni din societatea civilă care să conducă partidul, să vină experţi care să ne arate cum să conducem. Şi membrii de partid doar să asiste la recomandările acestor experţi care să decidă ei care sunt poziţionările noastre ca partid. E o încercare interesantă de management alternativ, dar mai mult ca o şcoală de vară politică. Numai că un partid e mai mult decât atât. Adică genul acesta de abordare nu l-am văzut nicăieri la vreun partid european, în care altcineva decât membrii de partid să decidă”, a subliniat Barna.

El a adăugat că îşi doreşte ca Dacian Cioloş să rămână în USR, dar ca propunerile sale să fie negociate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS