27.9 C
Craiova
miercuri, 6 iulie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăPoliticaNational(VIDEO) Salariile profesorilor și ale unor angajați din sănătate cresc cu câteva procente

(VIDEO) Salariile profesorilor și ale unor angajați din sănătate cresc cu câteva procente

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat, vineri seara, după o ședință de Guvern, că salariile profesorilor și a unor angajați din sănătate vor crește de la 1 ianuarie 2022. Câciu a precizat că noile salarii vor fi cu doar câteva procente mai mari.

Brancardierii, infirmierele, salariile lor trebuiau aduse într-o zonă de recuperare. Nu este ceea ce trebuia. Nu putem mai mult pentru că suntem într-o procedură de deficit excesiv. Zic că începem să recuperăm. Mărim salariile în educație și sănătate. Știu că trebuiau mai multe categorii, sunt convins că vom găsi soluții.

E o creștere medie de aproape 7%, e o recuperare din diferență, ceea ce rămăsese restant pentru a ajunge în grila anului 2022. Va fi un efort de 900 de milioane de lei la Educație și de 687 de milioane de lei la Sănătate.”, a explicat Câciu.

Ministrul Finanțelor a vorbit și despre majorarea salariilor pentru polițiști, însă aceștia le vor primi doar după rectificarea din vară.

”Cel mai devreme va fi la rectificare, dar nu vor fi doar dânșii, ci și în educație și sănătate. Dar, să avem banii necesari, să nu ajungem să nu mai permitem să mai dăm un leu salariu.”, a spus Adrian Câciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS