10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalDacian Cioloș: USR respinge ideea suspendării președintelui Klaus Iohannis, anunțată de AUR

Dacian Cioloș: USR respinge ideea suspendării președintelui Klaus Iohannis, anunțată de AUR

Dacian Cioloș, președintele USR, respinge ideea suspendării președintelui Klaus Iohannis, anunțată de AUR, și acuză partidul de ”gravă lipsă de răspundere”.

Suspendarea președintelui are sens în momentul în care acesta rupe contractul simbolic cu poporul sau atunci când a încălcat legile ori Constituția. În momentul acesta, suntem într-o gravă criză politică în care ambele partide, PNL și PSD, au dat dovadă de o gravă lipsă de răspundere, încercând să obțină avantaje electorale cu trei ani înainte de alegerile parlamentare, potrivit G4Media.ro.

Li se adaugă AUR, care încearcă să facă din suspendarea președintelui un subiect care să agite societatea și mai mult”, a scris Cioloș pe Facebook.

”Soluția de a șterge tot și de a o lua de la capăt este utopică“

”Soluția de a șterge tot și de a o lua de la capăt este utopică. Singura soluție corectă este responsabilitatea politică prin care partidele își asumă rolul lor politic și constituțional, inclusiv penalizarea publică pentru momentele în care greșesc. Noi însă suntem siliți să suportăm partide politice care nu doresc reforme și am văzut cazul guvernării alături de PNL, după cum PSD promovează politici retrograde prin care aruncă firimituri societății.

Sper să nu ajungem la implozie politică, la suspendări și la un guvern interimar la nesfârșit. USR nu poate decât să își asume rolul politic normal al unui partid care face ce spune. Jocurile politice, șmecheria tradițională și jumătățile de măsură trebuie eliminate din politica românească”, a mai spus Cioloș. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS