2.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 noiembrie, 2021
Știri de ultima orăPoliticaNationalFlorin Roman, președinte interimar la Camera Deputaților

Florin Roman, președinte interimar la Camera Deputaților

Plenul Camerei Deputaţilor a validat, luni, demisia lui Ludovic Orban din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi a luat act de vacantarea funcţiei. Ulterior, Biroul Permanent a decis ca interimatul funcției să fie preluat de către liberalul Florin Roman.

Interimatul lui Florin Roman la șefia Camerei Deputaților va fi pe o perioadă de două săptămâni, potrivit deciziei Biroului Permanent. Florin Roman este vicepreședinte al Camerei Deputaților și membru al echipei lui Florin Cîțu și a fost propus de partid să preia conducerea interimară a Camerei Deputaților după demisia lui Ludovic Orban din funcția de președinte al Camerei.

De numele lui Florin Roman este legat scandalul recent de la citirea moțiunii de cenzură a USR-AUR. În ședința de plen comun, deputatul PNL Florin Roman a refuzat să cedeze microfonul și a continuat să ceară vot pe ordinea de zi, deși chestorii de ședința l-au rugat să părăsească prezidiul, potrivit HotNews.

Până la finalizarea crizei politice nu va fi numit și votat de către deputați un președinte al Camerei inferioare cu mandat plin

Florin Roman a continuat să vobească din picioare, ținându-se la propriu de microfon să nu fie îndepărtat de chestori, cerând votul pe ordinea de zi. În cele din urmă, Florin Roman a fost îndepărtat de la microfon, și-a luat rucsacul și a plecat de la prezidiu. Reamintim că după ruperea Coaliției PNL-USR-UDMR niciun un partid nu are majoritatea parlamentară pentru a susține un președinte al Camerei Deputaților cu mandat plin. Până la finalizarea crizei politice nu va fi numit și votat de către deputați un președinte al Camerei inferioare cu mandat plin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – FCSB / Fanii Științei sunt așteptați...

Oficialii clubului Universitatea Craiova nu au stat prea mult...

ȘTIRI GdS