1.7 C
Craiova
miercuri, 26 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăPoliticaNationalCioloş: Avem idei despre cum să trecem de criză

Cioloş: Avem idei despre cum să trecem de criză

Premierul desemnat Dacian Cioloş, preşedinte USR, a declarat, marţi, că pregăteşte un program de guvernare, menţionând că o soluţie pentru gestionarea situaţiei preţurilor la energie ar fi reducerea TVA la energie de la 19% la 5%.

„Dincolo de propunerea de candidat pentru funcţia de premier, avem şi idei despre cum să trecem de criză, de iarnă şi reforme care trebuie făcute în România.

De exemplu, pentru a gestiona situaţia preţurilor la energie suntem gata să discutăm cu potenţiali parteneri şi mă gândesc, în primul rând, la partenerii din coaliţie să găsim soluţii, dincolo de plafonarea preţurilor, noi ne gândim de exemplu la reducerea TVA la energie de la 19% la 5%. Sunt şi alte state membre din UE care vor aplica această măsură, care poate avea un impact direct în reducerea costurilor, facturilor la energie pentru consumatorii casnici”, a afirmat Cioloş, potrivit Agerpres.

O altă măsură propusă ar fi subvenţionarea CET-urilor şi credite fiscale pentru IMM-uri

El a adăugat că o altă măsură propusă ar fi subvenţionarea CET-urilor şi credite fiscale pentru IMM-uri.

„Avem acum CET-uri care plătesc de 3,4 ori mai mult decât este normal, dacă subvenţionăm CET-uri, dar ne gândim şi la IMM care vor fi afectate.

Şi ne gândim la credite fiscale care să le acopere parte din costurile cu preţul crescut la energie sau la exceptarea de la plata a certificatelor verzi care se care regăseşte şi în factura consumatorilor casnici. Vom veni şi cu plan de reforme ferme pentru a gestiona limitarea transmiterii COVID în perioada următoare”, a mai spus Cioloş.

Cioloş a menţionat şi reforme restante ale coaliţiei, care sunt importante pentru România, cum ar fi desfiinţarea SIIJ, reforma companiilor de stat, reforma pensiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Claudiu Manda, reales în funcția de coordonator din partea...

Claudiu Manda a fost reales, în unanimitate, în funcția...

ȘTIRI GdS