20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalUSR PLUS solicită PNL un alt premier în locul lui Florin Cîțu

USR PLUS solicită PNL un alt premier în locul lui Florin Cîțu

USR PLUS cere PNL să propună un alt premier în locul lui Florin Cîțu. Dacă liberalii nu vor fi de acord, USR anunță că va depune moțiune de cenzură, alături de parlamentarii AUR, a precizat purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu.

Acesta a menționat că mâine va avea loc o ședință a coaliției.

”Cerem PNL să facă o nouă propunere de premier. Următorul pas este ședință de coaliție, apoi dacă Florin Cîțu se agață de scaunul de la Palatul Victoria, așa cum l-am pus în Parlament, îl vom da jos, USR PLUS are 80 de semnături și 80 de parlamentari. Am discutat cu cei de la AUR, împreună cu cei de la AUR avem 122 de semnături, deci putem depune o moțiune de cenzură. Rămâne să discutăm despre text. Bineînțeles, aș vrea să nu ajungem aici, dar asta depinde doar de maturitatea politică a lui Florin Cîțu.”

Senatoarea PNL, Alina Gorghiu a comentat intenția USR PLUS de a depune o moțiune de cenzură.

”USR PLUS nu are, la acest moment, suficiente semnături pentru a depune acest document. O asociere cu PSD și AUR, din punctul meu de vedere, o trădare a electoratului care a votat USR PLUS. Orice fel de asociere, chiar și în glumă, cu PSD care este adversarul nostru dintotdeauna, ar fi un demers, cred eu, care va fi sancționat dramatic”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS