13.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalLiderii Coaliției continuă discuțiile și marți

Liderii Coaliției continuă discuțiile și marți

Coaliția este în fața primului scandal major, după demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Din acel moment, între partenerii de guvernare a avut loc un adevărat război al declarațiilor. Premierul a fost numit „zombi politic” de ministrul Transporturilor și „vătaf” de conducerea USR PLUS. De partea cealaltă, președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că orice ministru care vorbește împotriva premierului trebuie să aibă „bagajele făcute”. Ședința de Coaliție în care ar trebui discutate tensiunile dintre PNL și USR PLUS a început la ora 17.00 și s-a încheiat în jurul orei 21.00, urmând să fie reluată marți. 

Ședinta coaliției s-a încheiat. Vicepremierul Dan Barna a făcut scurte declarații: „Partidele și-au exprimat argumentele. Noi nu mai acordăm încrederea premierului Florin Cîțu. Vom continua mâine (marți – n.r.) discuțiile, la ora 16.00”, potrivit Digi24.

La rândul său, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat: „Toate scenariile au fost analizate. Am avut o discuție constructivă. Am stabilit că trebuie sa continuam mâine (marți – n.r). În ceea ce ne privește, am spus că nu există o alternativă la această coaliție. Trebuie să găsim acele proceduri interne în coaliție fără să lezăm autoritatea prim-ministrului”.

Premierul Florin Câțu a declarat că discuțiile continuă: ”Discutăm. Toate partidele și-au pus opțiunile pe masă. Discutăm în continuare”, a declarat premierul după patru ore de discuții cu liderii coaliției. Liderii de coaliție se reunesc din nou, marți, de la ora 16.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS