6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNational(VIDEO) Reacția lui Vlad Voiculescu după demitere

(VIDEO) Reacția lui Vlad Voiculescu după demitere

-

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, demis săptămâna aceasta de premierul Florin Cîțu, susține, vineri dimineață, o conferință de presă, în condițiile unor tensiuni mari în coaliția de guvernare. Alianța USR-PLUS spune că premierul nu mai are susținerea ei din cauza demiterii lui Voiculescu.

La mai puțin de patru luni de la instalarea Guvernului Cîțu, coaliția de guvernare trece prin prima criză majoră, declanșată de decizia premierului de a-l demite pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Decizia a fost luată miercuri, cu acordul președintelui Klaus Iohannis, la două zile după ce coaliția hotărâse ca Voiculescu să rămână în funcție, potrivit HotNews.

USR-PLUS îl acuză pe Cîțu că „a făcut jocul celor care frânează reformele din programul de guvernare”

USR-PLUS îl acuză pe Cîțu că „a făcut jocul celor care frânează de trei luni reformele din programul de guvernare” și cere o ședință de urgență a Coaliției pentru a discuta retragerea sprijinului politic pentru premier. De partea cealaltă, PNL spune că nu se pune problema ca Florin Cîțu să plece.

UDMR, prin vocea lui Kelemen Hunor, a anunțat că îl susține pe premier și-i respectă decizia de a-l demite pe Vlad Voiculescu.

Joi, premierul a refuzat sistematic să răspundă sau a ocolit răspunsurile la întrebările jurnaliștilor legate de o eventuală demisie a sa, cerută de USR-PLUS, a susținut că alianța de guvernare funcționează și s-a declarat „surprins de abordarea” USR-PLUS, care l-a acuzat că l-a demis pe Vlad Voiculescu fără să se consulte cu ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Patru tineri s-au bătut ziua în amiaza mare pe...

Poliţiştii Secţiei 5 Poliție Craiova au fost sesizați vineri...

ȘTIRI GdS