10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalCandidatura lui Viorel Cataramă, respinsă de BEC

Candidatura lui Viorel Cataramă, respinsă de BEC

Candidatura lui Viorel Cataramă a fost respinsă de Biroul Electoral Central, a anunțat chiar omul de afaceri, joi dimineață, precizând că va contesta decizia în justiție.

„Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale Bucureşti a luat o decizie ilegală: a invalidat candidaturile Mişcării Patrioţilor Români (MPR) la Consiliul General respectiv la Primăria Capitalei”, a scris Cataramă pe pagina sa de Facebook.

Viorel Cataramă a adăugat că intenționează să cheme în judecată Biroul Electoral Central, pentru a-și putea înregistra candidatura la alegerile locale din Capitală.

„Rog pe toţi membrii şi simpatizanţii noştri să aibă încredere în justiţie. Să avem credinţă că un astfel de abuz va fi sancţionat ca atare!”, a scris el.

Cataramă a dezvăluit și motivul invalidării candidaturii sale: aproximativ 80 de semnături nu au fost luate în considerare, existând suspiciuni asupra valabilității acestora, a precizat el la Antena 3.

Printr-o situație similară a trecut omul de afaceri și atunci când și-a depus candidatura la alegerile prezidențiale din 2019.

Atunci, BEC a decis invalidarea candidaturii și semnului electoral înregistrat de Cataramă, întrucât „s-a constatat că un număr semnificativ de semnături prezentate ca aparţinând unor persoane diferite prezintă elemente de similitudine evidentă de natură a influenţa îndeplinirea condiţiei legale referitoare la numărul minim de susţinători de 200.000”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS