22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalCiolacu: Guvernul PNL,interesat doar de furat, a pierdut controlul

Ciolacu: Guvernul PNL,interesat doar de furat, a pierdut controlul

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, joi, că social-democraţii au decis depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Orban în luna august. „Am hotărât astăzi depunerea unei moţiuni de cenzură în luna august”, a spus Ciolacu, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

„La baza moțiunii va sta Carta neagră a guvernării PNL. PSD nu are majoritate în Parlament, chiar dacă președintele minte că are. În afară de USR, care nu se știe dacă e la guvernare sau în opoziție, toate partidele sunt în opoziție. A, mai este și PMP, care e la guvernare”, a declarat Ciolacu.

Liderul PSD răspunde la atacurile din ultimele două zile lansate de președinte, cel care susținea că social-democrații ar fi de vină pentru creșterea numărului de cazuri de coronavirus.

„Am inteles problema pe care o are Iohannis dupa pierderea controlului de catre guvernul sau asupra pandemiei si a crizei economie din Romania. Ceea ce nu am inteles este obsesia presedintelui Iohannis de a gasi vinovati in alte parte decat in datele si statisticile oficiale. Disperarea cu care ataca PSD confirma faptul ca guvernul sau a pierdut controlul total in gestionarea pandemiei si a crizei economie. Acesta este rezultatul unei guvernari interesate doar de alegeri, de furat, cum reiese din controlul Curtii de Conturi, si de a imparti functii. Aveam de-a face cu un guvern cu credibilitate zero. Prim-ministrul Orban sa spuna daca poate organiza alegeri si poate deschide scolile in luna septembrie. Este responsabilitatea domnnlui Orban si implicit a domnului Klaus Iohannis, deoarece stim ca toate deciziile in ceea ce priveste guvernarea sunt luate la Cotroceni”, a mai declarat Ciolacu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS