19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalPremierul Orban face acuzații grave la adresa Curții

Premierul Orban face acuzații grave la adresa Curții

Deranjat că CCR a decis ca pacienții asimptomatici și internați cu forța să nu mai fie ținuți în spitale sau acasă, premierul Ludovic Orban face acuzații grave la adresa Curții. Premierul susține că pe secțiile de ATI nu mai sunt medici, asta deși doar puțin peste 200 de pacienți cu coronavirus sunt internați la ATI.

„Guvernul fost sabotat de atitudinea unor lideri politici, de decizii care se iau și de atitudinea unor instituții publice care s-au comportat ca niste filiale ale PSD. La fiecare lovitură dată împotriva cetățenilor români privind sănătatea, noi am avut soluții și acum iar venim cu soluții.

Amintesc că amenzile date în stare de urgență au fost anulate de CCR. Apoi, la trecerea de la stare de urgență la cea de alertă ne-am confruntat cu o nouă anulare a CCR, care ne-a obligat să dăm o lege. Dau un exemplu, pentru că în spitale nu se mai poate dispune detașarea, sunt spitale care nu mai au medici pe ATI. Suntem în situații în care trebuie să mutăm pacienți cu elicopterul că nu mai sunt medici care să aibă grijă de ei. Sunt președinți de consilii județene care se opun și detașării medicilor care vor să plece”, a declarat Orban.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS