13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalNoul premier desemnat este Ludovic Orban

Noul premier desemnat este Ludovic Orban

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, vineri, noul premier desemnat. Singura propunere pe care președintele a primit-o este Ludovic Orban.

Singura propunere pe care am primit-o este Ludovic Orban şi, în consecinţă, l-am desemnat pe domnul Ludovic Orban pentru poziţia de prim-ministru al Guvernului”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a adăugat că are promisiuni de la toate partidele politice că se vor implica în Parlament pentru a trece cu “mare celeritate” prin toate procedurile, în aşa fel încât, în foarte scurt timp, posibil sâmbătă, să aibă loc votul de învestire a Guvernului Orban.

“Un vot care se va da în condiţii foarte speciale, dar am toată încrederea că Parlamentul are toate datele şi toate posibilităţile pentru a trece cu bine prin această procedură”, a susţinut Iohannis.

Președintele a semnat decretul de numire

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul prin care îl desemnează pe Ludovic Orban, liderul PNL, în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Şeful statului a anunţat vineri că l-a desemnat din nou pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier, după ce a avut consultări cu partidele şi formaţiunile parlamentare prin teleconferinţă.

“Singura propunere pe care am primit-o este Ludovic Orban şi, în consecinţă, l-am desemnat pe domnul Ludovic Orban pentru poziţia de prim-ministru al Guvernului”, a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS