Acasă Politica National Liberalii îl recuperează pe ex-PSD-istul Mihai Chirica

Liberalii îl recuperează pe ex-PSD-istul Mihai Chirica

-

Deputatul liberal Marius Bodea susține că actualul primar al Iașiului, ex-pesedistul Mihai Chirica, va fi cooptat în PNL și va fi desemnat candidat al partidului la Primărie, potrivit hotnews.

„Ieri, conducerea centrală a PNL, în prezenţa domnului Costel Alexe, preşedintele PNL Iaşi, mi-a prezentat decizia de a-l aduce în PNL Iaşi pe domnul Mihai Chirica şi de a-l desemna candidat pentru un nou mandat de primar”, a declarat Bodea, care este șeful organizației municipale a PNL.

„Justificarea ce stă în spatele acestei dezicii politice a fost ca domnul Costel Alexe să îşi maximizeze şansele pentru câştigarea Consiliului Judeţean Iaşi, fructificând un potenţial aport electoral suplimentar pe care i l-ar aduce candidatul Mihai Chirica şi pentru a maximiza inclusiv scorul politic local. Pot înţelege realitatea unor astfel de calcule pragmatice, pentru a obţine un scor politic pe termen scurt, dar, pe termen lung, este o decizie greşită”, a mai precizat Bodea.

Mihai Chirica nu va fi candidatul PNL şi nu va mai fi nici primar din iunie încolo. Ipoteza venirii lui în PNL n-o putem discuta. Există bruiaje întreţinute la nivelul Iaşului, asta e adevărat, eu nu am cum să lupt cu aşa ceva. Candidatul PNL este Marius Bodea. Exclus să vină Chirica în PNL, nu primim mafioţi în partid. Însă lucrurile trebuie tranşate cât mai repede“, a declarat într-o conferinţă de presă, la vremea respectivă, Marius Bodea.

Aflat la Iaşi pe 24 ianuarie, liderul PNL Ludovic Orban a spus, întrebat dacă este posibilă venirea lui Mihai Chirica în PNL, că o decizie va fi luată după ce liberalii vor finaliza sondajul de opinie derulat la Iaşi. Primarul Iaşiului Mihai Chirica, exclus din PSD în urmă cu doi ani, nu a anunţat din partea cărei formaţiuni va candida la alegerile locale.

La finalul lui ianuarie, primarul din Iași, Mihai Chirica, a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării(CNCD) cu 10.000 de lei, după ce a declarat că „o să vină peste noi congolezii, somalezii, sirienii și alte națiuni care sunt coborâte din copac mai deunăzi și o să ne cucerească și o să ne devină șefi”.

Potrivit CNCD, afirmațiile sale reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi.

În septembrie anul trecut, pimarul din Iași, Mihai Chirica, s-a lansat, într-un interviu acordat BZI, într-o serie de teorii rasiste și nu numai. Precizând că vine de la o discuție cu mai mulți academicieni, Chirica a declarat că un copil ar trebui să fie dus la școală cu forța, comentând că, dacă nu se investește în educație, „o să vină peste noi congolezii, somalezii, sirienii și alte națiuni care sunt coborâte din copac și o să ne cucerească și o să ne devină și șefi”. După educație, primarul din Iași a lansat și o teorie „medicală”: „Cel mai bun tratament de cancer este munca. S-a demonstrat științific”.

ȘTIRI VIDEO GdS