33.1 C
Craiova
joi, 2 iulie, 2020
Știri de ultima oră Politica National Proiectele de OUG pe fonduri europene nu vor mai fi publicate

Proiectele de OUG pe fonduri europene nu vor mai fi publicate

Ordonanţele de Urgenţă adoptate în şedinţa de Guvern, săptămâna trecută, cu o zi înainte de moţiunea de cenzură şi semnate de Ministerul Fondurilor Europene, nu vor mai fi publicate în Monitorul Oficial.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, în prima şedinţă a Guvernului intrimar, după demiterea prin moţiune de cenzură, că nu vrea să publice în Monitorul Oficial acele OUG-uri, pentru că „riscă să aducă probleme României”

Ludovic Orban: „Tema este mult prea delicată.”

Premierul a cerut schimbarea modalității de reglementare în privința fondurilor europene și să fie aprobate măsuri, precum cele legate de extinderea distribuției de gaze, prin Hotărâri de Guvern.

„Am luat decizia de a nu publica ordonanțele de urgență pe care le-ați înaintat în ședința de Guvern. Tema este mult prea delicată. Deja pârâcioșii care fac rău României prin blocarea procesului de absorbție, deja au început să trimită tot felul de pâre. Tema este prea delicată, fiind vorba de fonduri europene, noi nu avem voie să fragilizăm sub nicio formă procedurile pe care le-am gândit, și mai ales planurile de măsuri, astfel încât ele să fie obiectul unor acte normative care să fie discutabile și contestabile”, a spus premierul Ludovic Orban.

Ce a cerut Orban ministrului fondurilor europene:

Acesta a cerut ministrului fondurilor europene Marcel Boloș ca pe fiecare dintre măsuri să pregătească soluții de reglementare, prin hotărâri de Guvern, prin ordine de ministru sau proiecte de legi în Parlament.

Acolo unde este nevoie de lege, pregătiți proiect de lege și le înaintăm prin intermediul grupurilor parlamentare. Acolo unde nu este nevoie de lege, știm foarte bine că lansarea Programului de extindere a distribuției de gaze, cel puțin pe exercițiul financiar actual, se poate realiza realiza și prin acte normative care să nu aibă forța unei legi, prin HG-uri sau ordine de ministru. Peste tot unde puteți reglementa prin HG sau ordine de ministru să procedați în consecință. Ceea ce necesită reglementări cu caracter de lege, pregătiți proiect de lege pe care să-l înaintăm în Parlament”, a mai spus Orban.

Ghinea spunea chiar în ziua în care Guvernul a picat, că proiectele de OUG sunt modificate după ce au fost aprobate

Europarlamentarul USR Cristian Ghinea a criticat, zilele trecute, modul în care au fost aprobate ordonanțele de urgență pe fonduri eropene, atacându-l și pe ministru, spunând că este „penibil”. Ghinea spunea chiar în ziua în care Guvernul a picat prin moțiune de cenzură, că proiectele de OUG sunt modificate după ce au fost aprobate. Ulterior a revenit cu noi atacuri asupra PNL, Guvernului și ministrului fondurilor europene.

Am atras atenția săptămâna trecută că la OUG-ul anunțat de guvern încă se lucra pe fond la MFE, DUPĂ ce guvernul fusese picat și nu mai avea dreptul să emită OUG. Boloș ș-a oțărât la mine. Omul a fost un birocrat gri toată viața – este unul dintre eternii directori de prin Fonduri Europene, unul dintre beneficiarii permanenți ai unui sistem stupid menit doar să toace banii europeni, fără impact real. Și el legiferează prin OUG, fără consultare, fără perspective reale de reforme, ce se va întâmpla până în 2030. USL este complet funcțional pe domeniul Fonduri Europene, frăția directorimii transpartinice pupă clanța și la PSD și la PNL, ca să nu se schimbe nimic„, a spus Ghinea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Serbia reintroduce restricţii şi redeschide spitale COVID-19

Autorităţile sârbe au înăsprit joi măsurile de restricţie implementate împotriva noului coronavirus în urma unei creşteri îngrijorătoare a cazurilor de COVID-19 şi...

MAE: Recomandări pentru călătoria în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă românilor care călătoresc în Grecia să completeze online, anterior călătoriei, formularul online solicitat de autorităţile elene.

Mediaş – „U“ Craiova / „Leii“, aşteptaţi la aeroportul...

Jucătorii Universităţii Craiova sunt „sufocaţi“ de dragostea suporterilor după ultimele rezultate. Cum şansele la titlu sunt imense, suporterii Ştiinţei fac tot posibilul...

Craiova: Concert coral în Parcul „Romanescu”

Filarmonica „Oltenia” Craiova va prezenta vinei, 3 iulie, de la ora 19.00, un concert coral ,la Teatrul de Vară din Parcul Romanescu....

Consiliera ministrului Silaghi, trimisă în judecată pentru trafic de...

Mihaela Vasilica Szechely, consiliera fostului ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi, a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) într-un...
00:00:43

O fetiță s-a născut fără mâini și picioare

O fetiță din India s-a născut fără mâini și picioare din cauza unei tulburări genetice rare, Tetra-Amelia. Medicii și familia fetei au...