14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalValeriu Zgonea, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare

Valeriu Zgonea, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare

Valeriu Zgonea, fost președinte al Camerei Deputaților, a fost condamnat luni de Tribunalul București, în primă instanță, la 3 ani de închisoare cu executare.

Procurorul de ședință al Direcției Naționale Anticorupție a cerut, în urmă cu două săptămâni, o pedeapsă cu închisoarea pentru Valeriu Zgonea, fostul șef al Camerei Deputaților, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență. Fără să indidualizeze, magistratul a spus că pedeapsa ar trebui să fie cu executare și orientată spre mediu. Pentru trafic de influență, în formă agravantă, legea prevede o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare.

În ultimul cuvânt în fața instanței, Valeriu Zgonea și-a susținut nevinovația.”Am încredere că, din păcate pentru mine, dumneavoastră aveți posibilitatea de a arăta abuzurile DNA. Cred cu tărie în actul de justiție. Repet, sunt nevinovat.” a declarat fostul șef al Camerei Deputaților.

Dosarul a fost trimis în instanţă de DNA Ploieşti în ianuarie 2018, iar pe parcurs au fost audiaţi mai mulţi martori, printre care Liviu Dragnea şi Victor Ponta.

Citeşte continuarea pe G4media.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS