24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalAUR cere urgentarea înscrierii Roșiei Montane în UNESCO. Proteste masive în cazul în care Guvernul Orban nu își respectă promisiunile

AUR cere urgentarea înscrierii Roșiei Montane în UNESCO. Proteste masive în cazul în care Guvernul Orban nu își respectă promisiunile

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită Guvernului Orban urgentarea înscrierii Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO.

Copreședinții A.U.R., George Simion și Claudiu Târziu, au precizat în cadrul unei conferințe de presă susținută joi că formațiunea susține acest demers și în cadrul unui miting care are loc de la ora 18.00 în Piața Victoriei, în fața clădirii Guvernului.

La conferința de presă au fost abordate și alte aspecte:

  • Cele mai recente acțiuni publice ale Alianței pentru Unirea Românilor, cu accent pe Congresul Național de la Iași, care marchează patru premiere pe scena politică românească.
  • Susținerea de către A.U.R. a legii pentru organizarea alegerii primarilor în două tururi de scrutin și, cu unele amendamente, a legii pentru eliminarea unor pensii speciale.
  • Brexit – consecință a tendințelor Comisiei Europene de centralizare excesivă a U.E. și de transformare a acesteia într-un suprastat.

George Simion și Claudiu Târziu au făcut o trecere în revistă a tot ce înseamnă Roșia Montană, din punct de vedere ecologic, economic, social, istoric, arătând că situația lamentabilă actuală este cauzată de complicități majore care implică persoane din conducerea României, de la toate partidele politice care au guvernat până în prezent.

„Invităm toți românii să participe la manifestările care se organizează în România, dar și peste tot în străinătate pentru încă o picătură la ce înseamnă lupta pentru păstrarea patrimoniului uriaș care există la Roșia Montană. Ziua de astăzi și ziua de mâine sunt foarte importante! De aceea noi vom participa cu membrii și simpatizanții noștri la protestul care are loc astăzi în Piața Victoriei. Cerem Guvernului Orban să facă ceea ce a promis! Noi cerem răspicat să își respecte promisiunile! Dacă nu se va întâmpla asta, vom continua cu seria de proteste”, a declarat George Simion.

Acţiunile AUR

Claudiu Târziu a prezentat cele mai recente acțiuni ale A.U.R., peste șapte lansări de filiale județene și în cele mai mari comunități de români din Uniunea Europeană., dar și patru premiere ale unui partid pe scena politică românească: A.U.R. este partidul condus de o echipă, partidul care a primit girul unor personalități publice marcante, partidul care se pune sub protecție divină în mod oficial și care implică în actul politic intern reprezentanții din diaspora.

„Acest partid nu este un partid de lideri. Este un partid condus de o echipă, și pentru prima dată în România, la vârful unei formațiuni politice nu se află un om, ci se află o președinție de trei: George Simion și cu mine sunte co-președinții acestui partid, iar nouă ni se alătură în demersurile de conducere domnul Sorin Lavric, care este președintele Senatului nostru.
Suntem primul partid care a primit girul unor personalități culturale, publice, proeminente. Numele lor sunt publice,nu mai revin asupra acestora, dar ele sunt o garanție că ne vom respecta valorile și principiile pe care le-am enunțat și asumat.


Este pentru prima dată când un partid se pune sub protecție divină în mod oficial. Noi l-am ales ca protector pe Sfântul Gheorghe, purtătorul de biruință, și tragem nădejde că ne va ajuta, ne va ocroti, și ne va îndruma atunci când vom avea mai multă nevoie.
De asemenea, este inedită implicarea în actul politic intern a celor aflați în exilul economic, numiți, cu un cuvânt ușor nepotrivit, diaspora”, a explicat Claudiu Târziu.

AUR susţine alegerea primarilor în două tururi


A.U.R. susține alegerea primarilor în două tururi și solicită Guvernului să nu facă promisiuni mincinoase. „Sperăm să nu fie demagogie în ceea ce a facut guvernul Orban în aceste zile, sperăm ca aceste lucruri să fie duse la bun sfârșit, nu să fie făcute doar pentru propagandă electorală. Daca aceste lucruri nu se întâmplă, guvernul Orban va avea în noi cel mai mare opozant. Așa cum am fost împotriva tuturor fărădelegilor făcute de multiplele guverne conduse de domnul Dragnea, așa vom lupta și cu această demagogie dacă lucrurile nu sunt duse la bun sfârșit”, a precizat George Simion.

Soarta românilor după Brexit în atenţia AUR

Întrucât 31 ianuarie este ziua în care începe oficial Brexitul, liderii A.U.R. au vorbit despre necesitatea unei Europe unite, creștină, a națiunilor, care să poată face față tuturor provocărilor, dar mai ales prin prisma existenței unui număr foarte mare de români care muncesc în Marea Britanie și care ar putea fi afectați de ceea ce se va întâmpla prin ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană.

„Ne îngrijoarează soarta fraților noștri din Marea Britanie. Vom avea grijă de ei. Noi avem deja filiale create pe teritoriul Marii Britanii, și prin intermediul membrilor noștri din Marea Britanie vom supraveghea acest proces îndeaproape și vom sprijini cum putem, ca formațiune politică, românii de acolo”, a subliniat Simion.
George Simion a declarat că A.U.R. va continua și în luna februarie să lanseze filiale județene și filiale în comunitățile românești din străinătate. Mai mult, Alianța va lansa și candidaturi la alegerile locale, cu liste complete la consiliile județene, dar și pregătiri pentru alegerile parlamentare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS