6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalCNCD l-a amendat cu 10.000 de lei pe primarul din Tg. Mureș care a spus că romii sunt o problemă

CNCD l-a amendat cu 10.000 de lei pe primarul din Tg. Mureș care a spus că romii sunt o problemă

Primarul din Tg. Mureș, Dorin Florea, a fost amendat cu 10.000 de lei de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru declarațiile sale referitoare la faptul că statul trebuie să decidă cine face copii, cu referire exactă la romi, despre care a spus că sunt o problemă a României.

Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de membrii colegiului CNCD, care a constatat că mesajul lui Dorin Florea încalcă dreptul la demnitate al cetățenilor care aparțin unei clase sociale, respectiv al unei minorități etnice, constituind un discurs incitator la ură, depășind limitele libertății de exprimare.

Nemulțumit de discuția privind dublarea alocației pentru copii, primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, a venit cu o propunere șocantă. El spune că este nevoie de „introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aducă pe lume copii”. Viitorii părinți ar trebui să facă dovada unui loc de muncă și a unei locuințe stabile, a unei situații financiare acceptabile. De asemenea, spune Florea, viitorii părinți trebuie să aibă un nivel de educație minim stabilit prin lege și, totodată, ar trebui stabilită o vârstă minimă la care un adult să devină părinte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS